Těžko říct, co tu bude :-)

Rodina - ta je nade všechno

Milí přátelé,

je čas Vánoc, čas, který často člověk tráví v rodině. Všichni jsou šťastní, že mohou být spolu atd. Možná někteří z vás toto právě zažíváte.

Chci vám vyprávět o tom, co se mi přihodilo na Štědrý den. Celý den jsem byla v práci a tam to bylo fakt hodně náročné. Nejen, že jsem měla na starost náročné pacienty, ale k tomu jsem sloužila s kolegou, který je, řekněme, trochu zvláštní. Protože bydlíme za Prahou, nejezdí nám pravidelně autobusy, a tak jsem byla domluvená s rodiči, že pro mě někdo přijede.

Abyste chápali, po takovém dni jsem odjížděla nejen fyzicky, ale i psychicky vyčerpaná a vytočená k tomu. Přijel pro mě tatínek, který ve zdravotnictví nějakou dobu pracoval. Tak jsem mu během cesty vyprávěla, co se mi stalo a on se mě snažil podpořit. Doma už všichni čekali, abychom mohli zasednout ke štědrovečerní tabuli. Po chvíli se tak i stalo. Když jsme dojedli, ještě jsme si dali kafe a v tu chvíli se to stalo. Začali jsme se společně bavit o mé práci, konkrétně o tomto proběhlém dni. Najednou taková vlna zájmu a přijetí. To jsem nečekala. Víte, v naší rodině to tak normálně nefunguje. Běžně se rychle najíme, abychom už mohli jít ke stromku a rozbalit dárky. A najednou nikdo nikam nespěchal, všichni se mě snažili podpořit, abych měla také dobrou náladu. Každý mě vyslechnul a řekl k tomu svůj názor. Myslím, že teprve v tu chvíli jsem začala prožívat vánoční čas se vším všudy. A když jsme šli ke stromku, uvědomila jsem si, že dárky potěší, ale nad rodinu opravdu není. Rodina, kde vás druzí přijímají, ať uděláte sebevětší botu. Rodina, kde vás druzí znají, protože ví, kým jste. Taková rodina je základem, na kterém se dá stavět. Pokud bude všechno padat, vždy vás rodina podrží. Jsem Bohu vděčná, že takovou rodinu mám. Díky ní dokážu vydržet věci, které bych jinak nezvládla.

Přeji vám, zvláště při příležitosti dnešního dne, abyste také vy měli možnost žít to, co já.

Zobrazeno 1054×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio